Szolgáltatások

Könyvelőiroda

Megbízhatóan működő, szakmailag hiteles, tökéletességre törekvő irodánk 2001 óta szolgálja a vállalkozók igényeit. Teljes körű könyvelési, számviteli szolgáltatást kínálunk gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások és egyéb szervezetek részére Budapesten és vonzáskörzetében.

Rugalmasan viszonyulunk partnereink igényeihez, teljes szakmai tudásunkkal segítjük ügyfeleink hatékony gazdasági működését. Széles körű kapcsolati háttérrel rendelkezünk, munkánkat ügyvéd és könyvvizsgáló segíti. Magasan képzett munkatársaink az adózás, könyvelés, bérszámfejtés területén több, mint 18 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Folyamatosan fejlesztjük és karbantartjuk tudásunkat a kötelező szakmai továbbképzéseken kívül is, hogy maximálisan eleget tegyünk ügyfeleink elvárásainak az állandóan változó jogszabályi háttér mellett.

Könyvelő

A könyvelő fontos ember észrevétlen, ha remekel – tartja a mondás.

A könyvelő akkor tud jól dolgozni, ha időben megkapja a munkájához szükséges adatokat, bizonylatokat. Nagyon fontos, hogy könyvelő és megbízója pontosan tisztázza, mi a könyvelő feladata, mit várnak el tőle és ez szerződésbe rögzítésre kerüljön.

A könyvelés a két fél (könyvelő és a vállalkozás) egyenrangú, egymást segítő együttműködése kell, hogy legyen.

Milyen a jó könyvelő?

A könyvelő legyen könnyen elérhető ügyfele számára, ne kelljen napokat várni egy válaszra. Ha az ügyfél nem ért egy pénzügyi, adózással összefüggő fogalmat, törvényt, a könyvelő magyarázza el érthetően. Legyen állandó kommunikáció az ügyfél és a könyvelő között, ne csak annyi időre találkozzanak, amíg a könyvelő átveszi a bizonylatokat, és aláíratja ügyfelével az aláírandókat.

A könyvelő alapvető feladatai az alábbiak:

  • –  számlák, bizonylatok törvény által előírt formában történő rögzítése
  • –  könyvelésre kapott számlák ellenőrzése a hatályos pénzügyi és számviteli törvényeknek való megfelelés szempontjából
  • – adatszolgáltatás a hatóságok felé (bevallások elkészítése és beküldése)
  • – vállalkozás vezetője által kért kimutatások elkészítése
  • – éves beszámoló elkészítése (mérleg és eredménykimutatás, kiegészítő melléklet)
  • – a vállalkozás vezetőjének tájékoztatása a vállalkozást érintő, könyveléssel, adózással összefüggő törvényi változásokról
  • – figyelmeztetni a vállalkozás vezetőjét, ha a cég működésében szabálytalanságot, törvénytelenséget tapasztal
  • – Külön megállapodás esetén bérszámfejtés

KATA

Egy vállalkozónak kötelessége minden legális adómegtakarítási lehetőséget kihasználni. A cég költségeinek csökkentésekor hagyatkozhatunk a józan ész szabályaira, de adómegtakarítást csak kizárólag törvények és szabályok betartásával érhetünk el, melynek egyik formája a KATA.

KATA, ami elsődlegesen az adókötelezettségek optimalizálásában segít.

A törvény a katások közé nem minden vállalkozást enged be és elsődlegesen a legkisebb adózók támogatására hozták létre.

Sokszor lehet hallani, hogy az adóalanyoknak nem is kell könyvelő, mert annyira egyszerű minden, hogy azt a vállalkozó is meg tudja csinálni. Sajnos a tapasztalat és a gyakorlat nem ezt bizonyítja.

KATA egy olyan lehetőség, hogy kevés adófizetési kötelezettség mellett egy szakember segítségével a vállalkozó maximálisan a saját feladatára tudjon koncentrálni.

KIVA

Másik adóoptimalizálási forma a KIVA, melynek bevezetése nyilvánvalóan annak érdekében történt, hogy ne csak a legkisebbek, hanem a magyar vállalkozók zömét lefedő, szélesebb vállalkozói rétegnek is legyen választási lehetősége. Az értékhatárok emelésével pedig újabb és újabb vállalkozói réteg gondolkodhat el a választásán.

Fontosnak tartom, hogy a vállalkozók mielőtt bármibe is belefognának tájékozódjanak. Sokan azt sem tudják, hogy mire vállalkoznak.

A következő szöveget szeretném még elhelyezni a honlapon.

 

Cégalapítás előtti tájékoztatás

 

A könyvelés nem a cégalapítást követően kezdődik!

A legtöbb kezdő vállalkozó abban a tévhitben él, hogy a könyveléssel, az adó és járulék fizetéssel csak a cégbejegyzést követően kell foglalkoznia. Az így gondolkozó vállalkozások már a cégalapítás során elbuknak több százezer forintot, egyébként megtakarítható adót és járulékot! Ön ne kövesse el ezt a hibát.

A kezdő vállalkozások nagy része tönkremegy az alakulást követő egy éven belül, mivel a vállalkozás kezdő szakaszában olyan nagymértékű az adó és járulékteher, amit egy kezdő vállalkozó alig vagy nehezen termel ki. Ezért van szükség minden legálisan elérhető adó és járulék csökkentés kihasználására. Az adó és járulékok előre tervezhetők.

Cégalapítás előtt keressen meg minket, kérje tanácsunkat. Segítünk a megfelelő társasági forma kiválasztásánál, társasági szerződés kialakításánál.